Ciuperci marinate- reţetă rapidă

  • Vizualizari
    1.084

Fie că le alegeți ca aperitiv care deschide pofta de mâncare, fie ca garnitură ce completează perfect o friptură, ciupercile marinate se remarcă prin gustul dulce-acrișor și aroma intensă. Sunt gata de consum foarte repede, în doar câteva ore, datorită procesului rapid de marinare. Această rețetă este simplă, neașteptat de rapidă și promite un rezultat final foarte gustos.




Vă invit cu drag să încercați rețeta mea de Ciuperci Marinate  sau orice altă rețetă de pe blog! După ce le pregătiți, aștept cu nerăbdare să reveniți și să-mi povestiți cât de mult v-au plăcut. Părerile, sfaturile și sugestiile voastre sunt întotdeauna binevenite, pentru că “Omul cât trăiește învață” ????.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 2 lingurițe rase cu sare
  • 2 lingurițe cu vârf de zahăr sau îndulcitor
  • 5-6 căței mari de usturoi
  • 15-20 boabe de piper
  • 4-5 frunze de dafin
  • 125 ml oțet
  • 100 ml ulei vegetal

 

La această rețetă am folosit ciuperci Pleurotus culese de soțul meu, dar se pot folosi orice fel de ciuperci proaspete.
Am avut 4 kg de ciuperci, din care 1 kg l-am dedicat acestei rețete. Din alt kilogram am făcut zacuscă (rețeta aici), iar cu un alt kilogram am preparat o ciorbă delicioasă, dreasă cu ou și smântână (după rețeta de aici). Restul le-am pus în congelator, porționate pentru încă trei ciorbe.




Iată cum procedăm pentru ciupercile marinate:
Le curățăm și le trecem rapid sub jet de apă rece. Le lăsăm să se scurgă bine, apoi le tăiem în bucăți potrivit de mari. Le punem într-o cratiță, adăugăm sarea și zahărul (sau îndulcitorul) peste ele, punem și usturoiul ras pe răzătoarea fină sau zdrobit, boabele de piper, frunzele de dafin și oțetul amestecat cu uleiul. Amestecăm totul bine și punem cratița pe ochiul mic al aragazului la foc potrivit – nu este nevoie să adăugăm apă, da? Când încep să fiarbă, reducem focul la mic, acoperim cratița cu capac și lăsăm ciupercile să fiarbă înăbușit 8-10 minute. În acest timp, mai amestecăm din când în când. O să vedeți că, după 2-3 minute de fierbere, bucătăria se umple de aromă! Când sunt gata, le lăsăm să se răcească în cratiță, apoi le punem în borcane. Dintr-un kilogram de ciuperci ies cam 2 borcane de 400 ml. În borcane punem atât zeama, cât și condimentele în care au fiert ciupercile. Ciupercile astfel marinate țin cel puțin o lună în frigider… dar nu apucă, vă garantez! Dacă doriți să le păstrați peste iarnă, folosiți sare de murături, borcane și capace sterilizate (vedeti procedeul aici). Apoi, fierbeți borcanele cu ciuperci 25-30 de minute la bain-marie sau le sterilizați în cuptor. Pentru bain-marie, procedăm în felul următor: așezăm borcanele cu ciuperci într-o oală sau cratiță în care așternem un prosop de bucătărie, o lavetă curată sau mai multe straturi de hârtie. Turnăm apă rece până când ajunge la capacele borcanelor, punem oala pe foc mediu și lăsăm să fiarbă. Când apa începe să clocotească, reducem focul la mic și continuăm să fierbem borcanele timp de 25-30 de minute. După acest timp, oprim focul de sub oală și lăsăm borcanele să se răcească în apa în care au fiert, acoperite cu un prosop gros sau un capac pus peste oală. Când se răcesc complet, le scoatem, le ștergem și le depozităm în cămară sau beci. Pentru sterilizarea în cuptor, puneți borcanele cu ciuperci în tava cuptorului, porniți cuptorul la foc mic pentru 25-30 de minute, apoi opriți cuptorul și lăsați borcanele să se răcească în el. Spor la gătit bunătăți, dragii mei!
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Update: de data aceasta soțul meu a găsit mai multe ciuperci și am făcut mai multe borcane pe care le-am sterilizat în cuptor exact cum am explicat mai sus.
Aici găsiţi reţeta pentru TOCANĂ CU CIUPERCI.Iar aici găsiţi reţeta pentru TOCANĂ DE CIUPERCI ŞI CARNE DE PORC.



 

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *